Tel: 0724 060 954 / 0723 389 794 tratament.adictie@gmail.com

TERAPIE DE GRUP PENTRU FAMILIE

 

In Centrul Victorem consideram dependenta o boala de familie. Se spune ca o persoana ce a dezvoltat o dependenta, afecteaza viata a inca sapte persoane, in medie. Acestia pot fi parinti, soti, sotii, copii, bunici, prieteni, logodnici, etc.

Programul ¨Ajutor pentru cel drag” se adreseaza acestora din urma. Este un program de cinci intalniri saptamanale. Fiecare intalnire are tema ei. Aici vom vedea impreuna ce este dependenta, ce se poate face in ajutorul celui drag, ce este de dorit sa evitam in relationarea cu cel drag. Cateodata cei dragi abuzeaza de bunatatea noastra si trebuie sa invatam sa stabilim limite, cateodata simtim ca inebunim, ca nu mai putem suporta viata. In grup vom vedea ca nu suntem singuri in aceasta situatie si vom invata unii de la altii ce sa facem si cum sa facem.

DETALII:

Intalnirile vor avea loc in Constanta la Centrul Victorem in cinci saptamani consecutive, miercuri de la orele 18.00 incepand din 22.05.2019. Durata unei sedinte va fi de 90 minute. Costul pentru toate cele cinci intalniri este de 350 LEI. 

Program Teme

Grup Familie/Aparținători

ȘEDINȚA 1

Ce este dependența.

Stadiile dependenței.

ȘEDINȚA 2

Strategii de relaționare cu cel drag.

Ce a mers, Ce n-a mers.

Stadiile schimbării.

ȘEDINȚA 3

Limite, strategia mea.

Ce pot face concret pt cel drag.

Ce pot accepta, ce nu pot accepta.

Cum transmit.

ȘEDINȚA 4

Ce pot face pt mine.

ȘEDINȚA 5

Recapitulare.

Încheiere.