Tel: 0724 060 954 / 0723 389 794 tratament.adictie@gmail.com

PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ

Psihoterapia individuala este un proces ce-şi propune să influenţeze tulburările de comportament, stările de suferinţă prin care trece un pacient. E necesar un consens, o relatie între client si terapeut. Psihoterapia e considerata un tratament prin metode psihologice, prin comunicare verbală, dar şi neverbală, în sensul unui scop elaborat în comun: minimalizarea simptomelor şi/sau schimbarea structurală a personalităţii. În general, aceasta implică o relaţie emoţională solida intre psihoterapeut si pacient.

Cand o persoana dezvolta o dependenta, de obicei nu o poate rezolva singur si nici sprijinul celor apropiati nu ii este de folos; este important sa apeleze la ajutor specializat. Psihoterapia individuala este un proces ce-şi propune să influenţeze tulburările de comportament, stările de suferinţă prin care trece un pacient. E necesar un consens, o relatie între client si terapeut. Psihoterapia e considerata un tratament prin metode psihologice, prin comunicare verbală, dar şi neverbală, în sensul unui scop elaborat în comun: minimalizarea simptomelor şi/sau schimbarea structurală a personalităţii. În general, aceasta implică o relaţie emoţională solida intre psihoterapeut si client.

Prin psihoterapie clientii reusesc sa identifice si sa depaseasca evenimente si  situatii traumatizante din trecut si isi creaza strategii noi de a face fata situatiilor in care se gasesc. Impreuna cu un psihoterapeut bun oamenii reusesc:

  • sa-si dezvolte abilitati de gestionare a situatiilor dificile cu care se confrunta
  • sa vada viata si dintr-o alta perspectiva
  • sa inteleaga cauzele problemelor ce au determinat aparitia dependentei
  • sa faca fata emotiilor dureroase fara drogul de alegere (alcool, substante, jocuri de noroc, jocuri pe calculator, etc.)
  • sa-si echilibreze viata prin cresterea increderii in propria persoana