Tel: 0724 060 954 / 0723 389 794 tratament.adictie@gmail.com

CENTRUL VICTOREM PENTRU ASISTAREA PERSOANELOR CU CONSUM PROBLEMATIC DE SUBSTANȚE ȘI COMPORTAMENTE

Centrul pentru tratarea dependenţelor – Victorem oferă servicii de consiliere şi terapie persoanelor dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, ţigări, etc. şi familiilor acestora  Echipa este formată dintr- un grup de specialişti cu experienţă în domeniul adicţiilor: psihologi, asistenţi sociali, consilieri de egal.

Centrul Victorem a fost înfiinţat şi este coordonat de un alcoolic:

Numele meu este Cătălin şi sunt alcoolic. Am început să consum alcool pe la 20 de ani, când îmi aduc aminte că beam mai mult şi mă îmbătam mai des decât colegii mei de facultate. Facultatea s-a terminat, şi eu am continuat să beau, din ce în ce mai mult, băuturi din ce în ce mai tari, timp de încă vreo 26 de ani… Şi am tot băut. Pe la 46 de ani am reușit, cu ajutorul psihoterapiei, să mă opresc din băut. Acum uitându-mă la cifre, văd că de fapt am fost mai mult beat decât treaz… În aceşti 26 de ani, boala a devenit din ce în ce mai gravă. Alcoolismul este de fapt o boală! Boală de care eu nu eram conştient… La un moment dat, m-am hotărât să mă opresc… am cerut ajutorul… şi  l-am găsit! Astfel, am cunoscut Programul de recuperare în 12 Paşi. Programul m-a ajutat să îmi fac un alt mod de viaţă. Mai curat şi mai cinstit, unde nu am mai fost tentat să beau pentru a-mi alina durerile. Nu a fost uşor, dar a meritat.

Acum, că am aflat că se poate, vreau să împărtăşesc din experienţa mea, vreau să ajut alţi oameni să intre în recuperare şi să fac cunoscut că alcoolismul e o boală, că dependentul se poate recupera, reabilita, că familia poate avea o viaţă normală, dincolo de toate dependenţele.

Ştii? Dacă cineva se îmbolnăveşte de cancer, toată lumea îl compătimeşte, îl înconjoară cu iubire. Dacă se îmbolnăveşte de alcoolism în schimb, toată lumea îl blamează, îl izolează şi îl tratează cu orice altceva, numai cu iubire nu!

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Suntem un grup de specialişti ce reuneşte mai multe metode şi tehnici terapeutice pentru tratarea adicţiilor:

• Metoda Minnesota sau “Metoda celor 12 paşi”;

• Psihoterapie cognitiv – comportamentală;

• Consiliere experienţiala individuală şi de familie;

• Art-terapie şi ergoterapie;

• Tehnici de relaxare, meditaţie de tip “mindfulness”, hipnoză;

• Psihoterapie spirituală;

Aceste abordări sunt reunite holistic într-un program personalizat pentru nevoile beneficiarilor (persoane cu dependenţă şi familiile acestora) ce conţine şedinţe de consiliere şi psihoterapie atât individuale, cât şi de grup.

CUI NE ADRESĂM?

Victorem este un centru specializat în terapia persoanelor care se confruntă cu dependenţe de:

– alcool;

– droguri;

– jocuri de noroc;

– nicotina;

– calculator, etc.

Dependenţa este o boală complexă care afectează şi persoanele din anturajul dependentului. Şedinţele de terapie şi de consiliere de la Centrul Victorem, ajută  persoanele dependente să înţeleagă mecanismele bolii şi să se recupereze din punct de vedere psihic, emoţional, comportamental şi spiritual. Programul nostru poate fi parcurs de persoane adulte indiferent de vârstă, sex, statut social, religie…