Tel: 0724 060 954 / 0723 389 794 tratament.adictie@gmail.com

EȘTI DEPENDENT DE ALCOOL?

În ultimul an:
– Ai avut momente cand ai băut mai mult sau mai mult decât ai intenționat?
– Mai mult decat o dată ai vrut sau ai incercat sa reduci consumul de alcool sau sa te opresti din băut, dar nu ai putut?
– Petreci mult timp consumând alcool? Sau ai o stare de rău cand bei sau când îți revii după efectele alcoolului?
– Ai experimentat poftă, o nevoie puternică sau imperioasă de a consuma alcool?
– Ai constatat că alcoolul- sau starea de rău provocată de consumul de alcool – a interferat de multe ori cu responsabilitățile de acasă sau cu responsabilitățile și grija față de familia ta? Sau a cauzat probleme legate de locul de muncă? Sau probleme la școală?
– Ai continuat să consumi alcool chiar dacă aceasta a cauzat probleme cu familia sau prietenii?
– Ai renunțat sau ai alocat mai puțin timp activităților care au fost importante sau interesante pentru tine sau îți făceau plăcere, în favoarea consumului de alcool?
– Mai mult de o dată ai ajuns în situații – în timp sau după ce ai băut alcool- în care creșteau șansele de a fi rănit sau ați face rău (cum ar fi de exemplu condusul autoturismelor, înot, utilizarea utilajelor, mersul pe jos într-o zonă periculoasă sau sexul neprotejat)?
– Ai continuat să bei, chiar dacă asta te făcea să te simți deprimat, anxios sau agrava o altă problemă de sănătate? Sau după ce ai avut o pierdere de memorie?
– A trebuit să bei mai mult decât de obicei, mai mult decât o singura dată, pentru a obține efectul dorit? Sau ai constatat că în urma consumului de alcool în cantitățile normale efectele sale sunt mai scăzute ?

Ai constatat că, atunci când efectele alcoolului dispareau, ai avut simptome de sevraj, cum ar fi probleme cu somnul, tremor, iritabilitate, anxietate, depresie, neliniște, greață sau transpirație? Sau ai simțit care pana atunci nu ai simtit?

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, consumul de alcool poate fi deja un motiv de îngrijorare. Cu cat mai multe simptome aveți, cu atât este mai urgentă nevoia de schimbare. Un profesionist in sănătate poate efectua o evaluare formală a simptomelor pentru a identifica dacă o tulburare de legata de consumul de alcool este prezenta.

Oricat de severa poate părea aceasta problema, persoanele cu o tulburare legtaa de consumul de alcool pot beneficia de tratament.

Abordarea unei metode de tratament poate îmbunătăți șansele unui individ de a avea succes în depășirea tulburarii legate de consumul de alcool.

AUTO-TEST PENTRU DEPENDENŢA DE JOCURI DE NOROC

Următoarele întrebări vă vor ajuta să vă clarificaţi existenţa sau gravitatea problemei cu jocurile de noroc. Jocurile de noroc includ orice fel de activitate derulată cu sau fără investiţie financiară sau materială, cu scopul de a obţine câştiguri determinate de întâmplare sau de calcul (jocuri de cazino, jocuri mecanice, jocuri de cărţi etc.). Încercuiţi variantele care vi se potrivesc. Onestitatea este factorul esenţial dacă doriţi să realizaţi o schimbare în viaţa dvs.

 1. Aţi pierdut vreodată timpul de la muncă sau de la şcoală din cauza jocurilor de noroc?
 2. Jocurile de noroc v-au făcut vreodată viaţa de familie nefericită?
 3. Jocurile de noroc v-au afectat vreodată reputaţia?
 4. Aţi simţit vreodată remuşcări datorită jocurilor de noroc?
 5. Aţi jucat vreodată jocuri de noroc pentru a câştiga bani pentru a vă plăti datoriile sau să vă rezolvaţi într-un fel problemele financiare?
 6. Jocurile de noroc au dus la o scădere a ambiţiei şi eficienţei dumneavoastră?
 7. După ce pierdeţi, simţeaţi că trebuie să vă întoarceţi cât mai repede posibil la joc pentru a recâştiga ce aţi pierdut?
 8. După un câştig, aveaţi o dorinţă puternică de a vă întoarce pentru a câştiga mai mult?
 9. Aţi jucat vreodată până aţi rămas şi fără ultimul ban?
 10. Aţi luat vreodată împrumut pentru a avea cu ce juca?
 11. Aţi vândut vreodată ceva pentru a avea cu ce juca?
 12. Eraţi reticent în a folosi „banii de joc” pentru cheltuieli obişnuite?
 13. Jocurile de noroc v-au făcut neglijent cu privire la binele dumneavoastră şi al familiei dumneavoastră?
 14. Aţi jucat vreodată mai mult decât aţi plănuit?
 15. Aţi jucat vreodată pentru a scăpa de griji, necazuri, plictiseală sau singurătate?
 16. Aţi săvârşit vreodată, sau v-aţi gândit să săvârşiţi, o faptă ilegală pentru a face rost de bani pentru jocurile de noroc?
 17. Jocurile de noroc v-au cauzat tulburări ale somnului?
 18. Certurile, dezamăgirile sau frustrările determină în dumneavoastră un impuls pentru a juca jocuri de noroc?
 19. Aţi avut vreodată tendinţa de a sărbători un eveniment norocos prin câteva ore de jucat jocuri de noroc?
 20. V-aţi gândit vreodată la auto-distrugere sau sinucidere datorită jocurilor de noroc?