Tel: 0724 060 954 / 0723 389 794 tratament.adictie@gmail.com

Notiunea de adictie se refera la comportamente sau procese caracterizate de acte repetate in care predomina dependenta de anumite situatii sau substante cautate si consumate cu aviditate.

Adictia de substante mai este definita ca o boala cronica, recidivanta a creierului, care este caracterizata prin cautarea compulsiva de substante si utilizarea acestora, in ciuda consecintelor negative. Este considerata o boala a creierului deoarece substantele consumate afecteaza creierul. Creierul isi schimba structura si modul in care functioneaza. Aceste modificari cerebrale pot fi de lunga durata si pot duce la comportamente periculoase, de multe ori auto-distructive.

In cazul dependenelor de comportament, chiar daca nu sunt implicate substante sau elemente chimice cercetarile au prezentat faptul ca unii indicatori de baza ai dependentei de comportament sunt similari cu cele ale dependentei provocate de elemente chimice sau de o substanta. In prezent, cercetatorii subliniaza faptul ca, pentru a pune diagnosticul de dependenta de comportament, deficientele functionale trebuie sa fie prezente la locul de munca, în relatiile sociale sau in alte situatii sociale.

Este foarte important sa faci primul pas. Ai nevoie de sprijin iar noi vrem sa fim alaturi de tine. Inceputul este mai greu dar rezultatele iti vor da curaj!

Dependența de alcool

Dependența de alcool și abuzul de alcool cauzează probleme în cadrul familiei, la locul de muncă sau la școală. Este o boală cronică, în cele mai multe cazuri fiind progresivă și fatală.

Există soluții pentru menținerea ei sub control iar prima condiție este ca dependentul să-și dorească acest lucru.

Codependența

Un set de comportamente maladaptative, compulsive, învăţate de membrii familiei pentru a supravieţui într-un mediu în care există multă durere emoţională şi stres.

Dependența de droguri

Dependența de droguri este o boală cronică, de multe ori recidivantă, o boală a creierului care determină căutarea și utilizarea compulsivă de droguri în ciuda consecințelor negative asupra sănătății individului dependent cât și asupra celor din jurul lui.

Dependența de jocuri de noroc

Cercetările şi studiile privind efectul jocurilor de noroc, asupra creierului indică faptul că acestea activează sistemul de recompensă al creierului, în mod similar cu modul în care o fac drogurile. Iniţial, acesta este motivul pentru care oamenii sunt atraşi de jocurile de noroc: este o experienţă plină de satisfacţii.