COMUNICAT DE PRESĂ Centrul pentru tratarea dependențelor - Victorem

Centrul de recuperare Victorem

PROGRAM

11:00 - 11:15 Primirea invitaților

11:15 - 11:30 Discurs deschidere

11:30 - 12:00 Prezentare Centru, Viziune, Modelul Minnesota, Echipa noastră

12:00 - 12:30 Întrebări presă

12:30 - 13:00 Încheierea evenimentului

 

ASOCIAŢIA PENTRU RECUPERAREA, REABILITAREA ŞI REINTEGRAREA ALCOOLICILOR ŞI A PERSOANELOR CU ALTE ADICŢII - VICTOREM are plăcerea de a vă invita la deschiderea oficială a „Centrului pentru tratarea dependențelor – Victorem”. Evenimentul se va desfășura în cursul zilei de marți, 5 septembrie 2017, ora 11.00, la sediul situat pe strada George Enescu nr.12 (în cadrul „Centrului pentru terapii integrate - PSI”), la intersecția cu strada Cuza Vodă, la două străzi de strada Mihai Viteazul, lângă Tomis Mall. 

Centrul tratează dependențele de alcool, droguri, jocuri de noroc, țigări, sex, etc. Echipa este formată dintr-un grup de specialiști cu experiență în domeniul adicțiilor: psihologi, asistenți sociali, consilieri de egal.

Elementul de noutate adus este că Centrul Victorem a fost înființat la propunerea unui alcoolic în recuperare și este coordonat de el. Centrul a apărut din dorința sinceră de a ajuta la recuperarea persoanelor ce suferă de diferite dependențe și a familiilor acestora.

Numele meu este Cătălin și sunt alcoolic. Am început să consum alcool pe la 20 de ani, când îmi aduc aminte că beam mai mult și mă îmbătam mai des decât colegii mei de facultate. Facultatea s-a terminat, și eu am continuat să beau, din ce în ce mai mult, băuturi din ce în ce mai tari, timp de încă vreo 26 de ani… Și am tot băut, până pe la 46 de ani, când am reușit, cu ajutorul psihoterapiei, să mă opresc din băut. Acum, uitându-mă la cifre, văd că de fapt am fost mai mult beat decât treaz… În acești 26 de ani, boala a devenit din ce în ce mai gravă. Pentru că alcoolismul este de fapt o boală! Boală de care eu nu eram conștient… Apoi m-am hotărât să mă opresc... am cerut ajutorul… și l-am găsit! Am cunoscut Programul de recuperare în 12 Pași. Programul m-a ajutat să îmi fac un alt mod de viață. Mai curat și mai cinstit, unde nu am mai fost tentat să beau pentru a-mi alina durerile. Nu a fost simplu, dar a meritat!

Acum, că am aflat că se poate, vreau să împărtășesc din experiența mea, să îi ajut pe alții să se recupereze, să știe că asta e o boală, că dependentul se poate recupera, reabilita, că familia poate avea o viață normală, dincolo de toate dependențele.

Știi? Dacă cineva se îmbolnăvește de cancer, toată lumea îl compătimește, îl înconjoară cu iubire. Dacă se îmbolnăvește de alcoolism în schimb, toată lumea îl blamează, îl izolează și îl tratează cu orice altceva, numai cu iubire nu!

De aceea, te aștept cu drag, pe strada George Enescu, nr. 12.”

 Cine suntem și ce putem face pentru tine?

Suntem un grup de specialiști cu experiență în domeniul adicțiilor. Unii dintre noi, am trecut prin ceea ce treci tu acum. Ne pasă. Putem să te ajutăm, dar trebuie să ai bunăvoința de a sta de vorbă cu noi. Noi știm că de unul singur e prea greu...

Cum te putem ajuta să te recuperezi?

Folosim Metoda Minnesota. Folosim și alte metode. Dar toate metodele consideră dependența o boală tratabilă în tratamentul căreia este bine să participe întreaga familie. Cei dragi pot ajuta la recuperarea ta. De cele mai multe ori implicarea lor este determinantă. Metoda Minnesota, numită și metoda „Celor 12 Pași” este folosită cu succes de peste 80 de ani de Alcoolicii Anonimi. Milioane de oameni s-au recuperat folosind această abordare. Suntem siguri că poți și tu! Tot ce trebuie să faci este să ne ceri ajutorul!

Cui se adresează Centrul Victorem?

Victorem este un centrul specializat în terapia dependețelor. Acesta se afla intr-o zona liniștită, discretă, în orașul Constanța.

Ne adresăm persoanelor care se confruntă cu:

 • alcoolism – dependență de alcool

 • dependență de droguri

 • dependență de jocuri de noroc (pariuri, aparate, pariuri online)

 • fumat – dependență de nicotina

 • dependență de calculator - jocuri pe calculator

 • dependență de sex, pornografie, masturbare

 • tulburări alimentare cu caracter compulsiv etc.

 

Dependența este o boală complexă ce afectează încă multe alte persoane din anturajul dependentului. De aceea, în tratarea dependenței, e bine să se implice și familiile dependenților. O schimbare durabilă se poate face numai în interiorul familiei, o dată cu familia. Cu o abordare corectă, familia poate ajuta la depășirea fazei critice a bolii, poate ajuta la recuperarea dependentului. Venim în întâmpinarea familiilor cu servicii specializate.

Ședințele de terapie și de consiliere de la Centrul Victorem ajută persoanele dependente să înțeleagă mecanismele bolii, ajută persoanele să se recupereze din punct de vedere psihic, emoțional și comportamental. Un pas important pentru recuperare este creșterea motivației persoanei de a intra în recuperare. Aici pot ajuta foarte mult grupurile de egali.

Programul nostru poate fi parcurs de persoane adulte indiferent de vârstă, sex, statut, religie…

Putem ajuta prin servicii de:

 • Evaluare, informare, îndrumare
 • Consiliere grup - Terapie de grup
 • Consiliere individuală - Terapie individuală
 • Consiliere familială
 • Facilitarea integrării în grupurile de egali – AA, Al-anon etc.

De ce noi? Viziunea noastră.

În Centrul Victorem cea mai importantă persoană este dependentul. Scopul nostru este de sprijini dependentul, beneficiarul programului nostru, în drumul lui pentru o recuperare de durată, prin renunțarea la comportamentele nocive, specifice bolii dependenței și schimbarea stilului de viață.

Toți membrii echipei conlucrează în vederea îndeplinirii scopului nostru declarat: Starea de bine a beneficiarului programului nostru și a familiei acestuia.

 

MODELUL MINNESOTA

La centru Victorem folosim strategiile de recuperare dezvoltate prin Modelul Minnesota, model folosit cu succes în recuperare de peste 80 de ani de Alcoolicii Anonimi, de milioane de dependenți. Iată câteva din principiile de bază:

 1. Conceptul de boală al adicţiei; dependenţa este văzută (în primă fază) ca o boală tratabilă.
 2. Cei 12 paşi; set de principii spirituale ce pot fi integrate în munca specializată
 3. Accentul se pune pe grup, pe comunitate, şi nu pe individual. 
 4. Echipă multi-disciplinară (consilier în adicţie, asistent social, consilier spiritual, consilier familial, psiholog, medic etc.)
 5. Implicarea familiei în procesul de recuperare în vederea reintegrării familiale a alcoolicului şi a creşterii şanselor acestuia de a se menţine abstinent.
 6. Consiliere individuală în vederea planificării tratamentului şi a particularizării lui pentru fiecare client în parte; anticiparea problemelor funcţie de ceea ce ştim deja despre situaţia bio-psiho-socio-spirituală a beneficiarului şi prevenirea lor sau dobândirea de abilităţi pentru rezolvarea lor.
 7. Folosirea resurselor comunitare de menţinere a abstinenţei; participarea la Alcoolicii Anonimi / Al-Anon.

ECHIPA NOASTRĂ

Mihaela Cișmilianu - Psiholog 

 

 

Mihaela Cișmilianu – Psiholog

Alina Tănase – Psiholog

 

 

 

 

 

 

 

 Alina Tănase – Psiholog

Ionuț Bolboașă – Psiholog

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ionuț Bolboașă – Psiholog

 

 

 

 

Andreea Vereş – Psiholog

 

 

 

Andreea Vereş – Psiholog

 

 

Răzvan Stoian – Psiholog

 

 

 

 

Răzvan Stoian – Psiholog

Elena Lincă – Psiholog – Consilier egal

 

 

 

 

 

 

 

 

Elena Lincă – Psiholog – Consilier egal

 

  

Marius Oprică – Consilier egal

 

 

 

 

 

Marius Oprică – Consilier egal

 

 

 

  

Carmen Constantinescu – Asistent social

 

 

 

Carmen Constantinescu – Asistent social

 

 

Cătălin Iordănescu – Coordonator

 

 

 

 

Cătălin Iordănescu – Coordonator

 

 

 


 

 

daca vrei sa te opresti