sober new years eve 01
 
A deveni senin şi abstinent printr-un Program în 12 Paşi înseamnă şi să auzi o mulţime de zicale: "Fiecare zi la timpul ei"; "Ia-o uşor"; "Progres, nu perfecţiune"; "Ia-ţi timp de gândire".
 
Săptămâna dintre Crăciun şi Revelion este, de fapt, despre "Schimbaţi oamenii, locurile şi lucrurile".
 
Practicând această aserţiune, înveţi că abstinenţa este mult mai mult decât evitarea unei anumite substanţe în organismul tău. Presupune a schimba aproape totul din vechea ta viaţă.
 
Iar săptămâna aceasta este despre oameni, locuri şi lucruri care te împiedică să fii abstinent şi senin.

sober new years eve 04
 
Prietenii tăi sunt cei cu care îţi petreci timpul - oamenii cu care bei şi iei droguri. Pe vremuri petreceai cu ei la barul sau restaurantul vostru preferat sau la voi acasă. Şi atunci vă bucuraţi unul de compania altuia, să-i spunem, la o beţie anonimă.
 
Făceaţi lucruri cum ar fi privitul la un televizor cu ecran mare în timp ce beţi bere şi fumaţi iarbă la jocuri video sau vizionând un joc de fotbal. Aceste lucruri trebuie să se schimbe.

sober new years eve 03
 
Abstinenţa chiar a devenit reală - şi foarte dificilă.
 
S-ar putea să trebuiască să-i îndepărtezi pe cei de care-ţi pasă, din viaţa ta. Persoane pe care le-ai cunoscut de foarte mult timp şi cu care ai împărtăşit amintiri frumoase. Acest lucru este deosebit de important la începutul recuperării. Fii onest. Doar spune-le că vrei, cu adevărat, să rămâi curat şi abstinent şi că a fi în preajma lor, este dificil acum.

Nu le spune lor sau ţie însuţi că i-ai îndepărtat din viaţa ta pentru totdeauna. Nu ai făcut-o. Doar pentru azi. Puteţi păstra mereu legătura printr-un apel telefonic sau prin intermediul reţelelor de socializare.
 
Într-o bună zi s-ar putea să-ţi petreci iar timpul cu ei, atunci când abstinenţa ta este mai puternică, iar ei nu se află sub influenţa drogurilor sau alcoolului.
 
Şi cine ştie? Abstinenţa ta îi poate determina să-şi analizeze propriul lor consum de droguri şi alcool - poate vor deveni şi ei abstinenţi.
 
Îţi vei face prieteni noi, mai sănătoşi. Cu ei îţi vei găsi locuri sănătoase de a-ţi petrece timpul: sala de gimnastică, cafenele funky,cinematografe.
 
În cele din urmă, aţi putea să mergeţi la un club de striptis pentru o petrecere de burlaci/burlăciţe a unui prieten abstinent. Este posibil să vă puteţi întoarce la barul sau restaurantul preferat. Dar, ca abstinent, ar trebui să ai un motiv întemeiat să faci acest lucru şi ar trebui să ai o persoană de sprijin cu tine.
 
Lucrurile noi pe care le vei face pot fi de fapt foarte distractive, cum ar fi paintball (ceva ce cu siguranţă nu poţi face beat sau drogat), ciclism montan, baschet, skateboarding, filme. Şi vei fi surprins cât de mulţi bani în plus vei avea pentru cumpărături, deoarece băuturile şi drogurile sunt foarte scumpe.
 
Dar acum, trebuie să te gândeşti cum vei schimba oamenii, locurile şi lucrurile pe care le faci în ajunul Anului Nou. Aceasta este noaptea în care e posibil să recazi sau îţi întăreşti abstinenţa.

sober new years eve 02
 
S-ar putea să nu fi avut parte niciodată un revelion abstinent. Astăzi - 28 decembrie - încă mai ai trei zile pentru a face un plan şi pentru a găsi noi oameni, locuri şi lucruri de făcut.
 
S-ar putea să nu-ţi placă. Dar vă pot promite un lucru: vei începe anul nou fără a fi beat. Nu-ţi vei petrece prima zi din anul nou furând nişte bani şi încercând să dai de urma dealerului.
 
Cred că asta o să-ţi placă.
 
sober new years eve 05

Alcoholism symptoms01
Procurându-se în mod legal, alcoolul este una dintre substanţele cele mai uşor accesibile şi abuzate în rândul tinerilor.
 
Deşi este frecvent utilizat la întâlnirile sociale şi este disponibil în orice loc, este important să identificăm momentul în care folosirea ocazională devine dependenţă. Alcoolismul adesea se ascunde chiar sub ochii noştri. Recunoaşterea semnelor şi simptomelor alcoolismului este esenţială în abordarea nevoilor unei persoane dragi care suferă de această boală. Cu cât o persoană abuzează mai mult de alcool, cu atât devin mai grave consecinţele.
 
Alcoolismul determină indivizii să-şi neglijeze responsabilităţile. Alcoolicii pot neglija munca, şcoala, hobby-urile şi alte domenii de interes în favoarea consumului de alcool. Sau ar putea să lipsească de la muncă sau de la alte angajamente din cauza beţiei sau a mahmurelii. Ei chiar pot alege să se izoleze de momentele sociale în încercarea de a evita ca cineva să observe obiceiurile lor alcoolice. Pe lângă faptul că îşi neglijează responsabilităţile, ei încep să-şi ignore igiena personală.

Alcoholism symptoms02
 
Depresia este un simptom al alcoolismului. Alcoolul este un deprimant şi în timp ce mulţi îl pot folosi pentru a se simţi bine sau ca metodă de relaxare şi ameliorare a disconfortului social, alcoolul poate, de asemenea transforma rapid un om din fericit în trist sau în supărat, într-o perioadă scurtă de timp. Cei care abuzează de alcool sunt adesea trişti, obosiţi, plini de anxietate şi, în unele cazuri, suicidali.
 
Alcoolismul este adesea însoţit de minciună. Problemele legate de alcool cauzează adesea probleme în alte domenii ale vieţii, ceea ce îi determină pe mulţi să mintă despre consum, despre activităţile lor şi despre locurile în care se află. Povestirile lor sunt adesea inventate sau minimizate pentru a îi împiedica pe cei dragi să identifice existenţei unei probleme cu alcoolul.
 
Consumul exagerat de alcool duce la un comportament periculos. Deoarece consumul de alcool are prioritate în faţa altor responsabilităţi, alcoolismul poate determina persoanele să se pună în situaţii periculoase, cum ar fi conducerea sub influenţă sau angajarea în altercaţii fizice. Slaba judecată creşte odată cu gradul de consum al alcoolului.
 
Persoanele cu o toleranţă ridicată la alcool pot ajunge la dependenţă. Adesea cei care se luptă cu alcoolismul au o toleranţă mai mare decât majoritatea oamenilor. În timp, aceştia trebuie să consume mai mult alcool pentru a obţine aceleaşi efecte.
Alcoholism symptoms03
 
O persoană care este dependentă şi în consum de alcool nu poate sta pentru perioade lungi de timp fără alcool înainte de a se confrunta cu simptome de sevraj. Acestea pot prezenta greaţă, anxietate şi/sau agitaţie. Acestea pot evita situaţiile şi locurile unde băutura nu este acceptabilă din punct de vedere social datorită simptomelor de sevraj.
 
Ascunderea alcoolului este adesea un semn al alcoolismului. Ascunderea alcoolului de prieteni şi de familie este o problemă comună pentru alcoolic. S-ar putea să simtă ruşine sau este posibil să poată recunoaşte că acest comportament este greşit, dar nu poate sau nu doreşte să-l schimbe.
 
Alcoolul este metoda de relaxare preferată. Utilizarea alcoolului ca mijloc de a face faţă stresului poate fi un indicator al unei dependenţe în curs de apariţie. Mulţi consumă alcool ca metodă de auto-medicaţie în tratarea unei zile stresante. Dacă cineva ajunge în mod obişnuit cu o sticlă de alcool pentru a face faţă dificultăţilor şi/sau conflictelor, este un semnal de alarmă.
 
O persoană care este dependentă de alcool va continua să consume chiar dacă ştie că îi provoacă probleme. Chiar şi în faţa relaţiilor deteriorate, a problemelor de sănătate, a depresiei şi a altor consecinţe negative asociate consumului excesiv de alcool, indivizii care se luptă cu dependenţa vor continua să bea.
 
Indiferent dacă un individ se află în stadiile iniţiale ale abuzului de alcool sau se luptă cu un alcoolism sever, este important să identificăm şi să tratăm dependenţa acestuia. Simptomele alcoolismului pot fi dificil de identificat, dar este important să intervenim imediat pentru a oferi cel mai eficient tratament.
 

stop fontcandy
Am spus stop de atâtea ori. Eram sigură că pot controla... doar era vorba despre mine şi despre băutul meu. Cine ştie mai bine ca mine, ce pot eu şi ce nu pot? Beam uneori puţin, uneori mai mult, recunoşteam asta - că exageram - dar ştiam că dacă nu vreau să mai beau nu o să mai beau. Şi Doamne cât de mult voiam!
 
Dacă beai o bere în faţa mea, imediat îmi doream şi eu una, şi dacă nu beai tu, eu tot îmi doream una. Apoi alta, şi încă una... şi tot aşa, mă şi miram cum pot să beau atât de mult, unde intră atâtea cantităţi de lichid?( nici nu mai zic de alcool...) Dar uite că puteam... şi mă simţeam într-o măsură, superioară - eu pot să beau atât şi nu păţesc nimic - am să descopăr mai târziu cuvintele magice "nu încă". Mulţi ani am funcţionat aşa, puteam şi beam - fie că era o petrecere, fie că eram supărată, nervoasă - un pahar întotdeauna mă făcea să mă simt bine.
 
Apoi deodată nu a mai mers, metoda mea "de amorţire" nu îşi mai făcea efectul. Beam şi mai mult şi nu reuşeam nici măcar să mă ameţesc, nu reuşeam să uit - tot ce reuşeam era să mă simt din ce în ce mai rău - capul îmi vâjâia, transpiram abundent, mâinile îmi tremurau şi panica mă domina. Corpul nu mai voia, nu mă mai lăsa să beau. Dar nici eu nu mă lăsam - doar era vorba de mine - eu pot să beau şi punct.
 
Spitalul şi medicul psihiatru mi-au năruit, însă, orice crez al meu - eram bolnavă, eram alcoolică - şi nu mai puteam să beau... nici măcar un pahar. Căzuse cerul pe mine, deznădejdea şi furia puseseră stăpânire pe mine.
 
Eram dezarmantă, furioasă pe mine, pe lume, pe Dumnezeu - de ce tocmai eu? Nu făcusem rău nimănui, niciodată - cel puţin nu voit. Nu era just! Cu astfel de gânduri adormeam în camera rece a spitalului. Eram pur şi simplu distrusă în momentul în care am cunoscut primul grup de suport, la care, culmea, am întâlnit oameni asemenea mie - nu eram singura. Povesteau... şi parcă povesteau de mine!
 
Mult timp a trecut până am acceptat neputinţa mea în faţa alcoolului... boala mea - alcoolismul. Au trecut mulţi ani de când am păşit pentru prima data într-un centru de recuperare şi viaţa mea s-a schimbat total.
 
Acum mă cunosc şi ştiu că pot trăi - mă pot bucura, pot plânge - fără alcool. Acum nu mai caut soluţii false - de amorţire - acum reuşesc, cu mintea limpede şi cu puterea dată de Dumnezeu - să trec peste o zi, bună, rea şi să spun "Azi nu am consumat alcool"... şi o linişte şi o bucurie interioară mă cuprinde. E o nouă viaţă, şi e una mult mai bună decât am crezut că pot avea.
 
Există o soluţie - asta am învăţat, cel mai de preţ!

stop heart

 definition of alcoholism 2

Această definiţie cuprinzătoare a Alcoolismului a fost publicată de către Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane în 1992. Aceasta a fost preparată de către Comitetul reunit pentru Studierea Definiţiei şi Criteriilor de Diagnostic al Alcoolismului al Consiliului Naţional pentru Alcoolism şi Dependenţă de Droguri şi al Societăţii Americane pentru Medicina Dependenţei.
 
Aceasta a fost aprobată de către Consiliul Director al Consiliului Naţional pentru Alcoolism şi Dependenţă de Droguri (3 februarie 1990) şi de către Societatea Americană pentru Medicina Dependenţei ( 25 februarie 1990).
 
 
Definiţia Medicală a Alcoolismului - publicată de Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane
 
"Alcoolismul este o boală primară, cronică, influenţată de factori genetici, psiho-sociali şi de mediu, atât ca dezvoltare, cât şi ca manifestare. Boala este, de multe ori, progresivă şi fatală. Are manifestări fie continue, fie periodice, care constau în pierderea controlului asupra băutului, preocuparea cu drogul alcoolului, consumul de alcool în ciuda consecinţelor negative şi distorsiuni ale gândirii, în special negarea."
 
Boală primară se referă la faptul că aceasta este o boală care apare pe lângă alte stări fiziopatologice asociate acesteia, însă separate de aceasta.
 
Cuvântul primară ne indică faptul că alcoolismul, ca şi dependenţă, nu este un simptom al unei alte boli care stau la baza sa.
 
Cuvântul boală indică o incapacitate involuntară. Este reprezentativă pentru manifestările anormale ale unui grup de persoane. Aceste manifestări sunt asociate cu un set comun de caracteristici prin care aceşti indivizi diferă de normă, şi care le aduc un dezavantaj.
 
De multe ori, progresivă şi fatală se referă la faptul că boala este persistentă după perioade lungi de timp, dar şi la faptul că schimbările fiziologice, emoţionale şi sociale sunt, de cele mai multe ori, cumulative şi progresează odată cu boala. Alcoolismul poate duce la moarte prematură prin intermediul supradozei, a complicaţiilor medicale ale creierului, ale ficatului, ale inimii şi ale multor alte organe; şi prin contribuţia la suicid, omucideri, accidente de circulaţie şi la alte evenimente traumatice.
 
Pierderea controlului înseamnă incapacitatea de a limita consumul de alcool cu orice ocazie sau de a limita în mod consistent, în oricare dintre ocaziile în care alcoolicul bea, cantitatea de alcool consumată şi/sau consecinţele comportamentale ale consumului.
 
Consecinţele negative sunt problemele provocate de alcool sau degradări ale sănătăţii, cum ar fi: sănătate fizică( sevrajul etilic, boli ale ficatului, gastrită, anemie, boli neurologice); probleme de funcţionare psihologică (cum ar fi degradări ale percepţiei, schimbări bruşte de temperament şi de comportament); funcţionare interpersonală ( probleme în relaţie şi abuzuri ale copiilor, degradări ale relaţiilor sociale); funcţionare ocupaţională (probleme la muncă sau în învăţământ); şi probleme legale, financiare sau spirituale.
 
Negarea este folosită nu numai într-un mod psihanalitic al unui mecanism de apărare, prin negarea semnificaţiei evenimentelor, ci într-un sens mai larg incluzând o varietate de manevre psihologice concepute pentru a reduce recunoaşterea faptului că folosirea alcoolului este cauza problemelor individului, şi nu soluţia acestor probleme. Negarea devine o parte integrală a bolii şi un obstacol major în calea recuperării.

Articol preluat de pe https://step12.com/
 
definition of alcoholism 1

18 ianuarie poza e"Rămâi cu picioarele pe pamânt", îmi tot spunea sponsorul meu. Mi-a fost destul de greu să înteleg acest lucru, dar am acceptat, într-un final, într-un centru de recuperare că abstinenţa mea este şi trebuie să rămână pe primul loc. 
 
 
Înainte de recuperare aveam o abilitate extraordinară de a îmi reveni după o noapte de beţie- sau chiar după un weekend - de desfrânare. Chiar dacă într-o zi puteam să jur că acest comportament nu se va mai repeta, şi făceam diverse promisiuni că nu o să mai beau aşa de mult vreodată, sau că nu mai fac acel lucru niciodată, inevitabil uitam de durere şi suferinţă şi făceam totul de la început. Faptul că aveam capacitatea de a mă recupera era bine, dar faptul că uitam consecinţele negative  şi că nu eram capabil să îmi controlez băutul sau alte abuzuri mi-au făcut viaţa să devină necontrolabilă. În cele din urmă m-am predat.
 
Când am intrat în program şi am devenit abstinent, ciclul familiar s-a repetat. După 30 de zile am început să mă simt bine fizic şi am uitat de incapacitatea mea de a-mi controla băutul. Curând m-am gândit că deşi au fost câteva scăpări în ultima perioadă, acestea au fost izolate şi, cu siguranţă, acum că am căpătat ceva experienţă şi ştiu mai multe despre alcoolism, pot să fiu mai atent şi probabil pot să-mi controlez şi să-mi savurez băutura din nou. Sponsorul meu mi-a sugerat să lucrez la Pasul Unu mai mult prin a-mi ţine un inventar complet, apoi să fac repede Paşii Doi şi Trei. În primul rând mi-a recomandat să nu beau astăzi, fiecare zi la timpul ei.
 
Doamne ce mă bucur că n-am făcut-o. Ce am descoperit este că cu cât rămân mai mult timp abstinent, cu atât îmi dau seama mai mult în ce situaţie groaznică eram. Am descoperit şi că alcoolismul este singura boală care îmi zice mereu că nu sufăr de ea şi în fiecare noapte când dorm stă ascunsă şi face flotări şi devine mai puternică, aşteptând ca eu să mă culc pe o ureche. Mă trec fiorii când aud despre oameni căzând după abstinenţă îndelungată. Ca să evit această soartă teribilă, am fost învăţat să fac în continuare lucrurile care mi-au făcut viaţa mai bună - să vin la întâlniri,să îi ajut pe alţii, etc. -şi nu lucrurile la care am devenit bun, dar îmi făceau rău. Dacă fac asta, pot să rămân cu picioarele pe pământ, şi asta este un lucru bun deoarece nu vreau să uit prin ce am trecut.
 
just say no