Cum ajutăm un dependent de jocuri?

Imagini pentru joc norocCum ajutăm un dependent de jocuri

Mulţi oameni pot să se bucure de jocurile de noroc fără ca asta să fie o problemă, însă de-a lungul timpului, anumiţi oameni cad în boala jucatului compulsiv care îi poate duce la ruină. Jucatul compulsiv este o boală progresivă, aşa că, chiar dacă ai mai jucat fără ca asta să fi fost o problemă, se poate transforma într-o problemă mai târziu. Impulsul de a juca poate fi copleşitor, făcându-i pe unii oameni să mintă, să fure, să-şi risipească economiile şi să renunţe la restul vieţii lor. Sunt câteva semne care indică când jocurile de noroc devin o problemă. Cu cât este recunoscut procesul mai devreme, cu atât şansele de recuperare sunt mai mari. Deşi jucatul compulsiv este greu de învins, mulţi oameni reuşesc să îşi stăpânească boala cu ajutorul unui specialist.

Să înţelegem jucatul compulsiv

Dependenţa de jocuri poate începe prima oară când cineva participă la un joc de noroc, sau poate deveni gradual o dependenţă de-a lungul timpului. Conform experţilor, timpul în care cineva dezvoltă dependenţa de jocuri variază de la individ la individ, însă dependenţa se dezvoltă mai rapid la cei care participă la activităţi continue de pariuri cum ar fi pariatul online sau păcănelele. Unii oameni devin dependenţi în mai puţin de un an când participă la acest gen de jocuri. Cei care pun pariuri pe curse de cai sau joacă jocuri de cărţi pot să nu devină dependenţi până nu petrec mult mai mult timp jucând.


Experţii nu ştiu ce anume declanşează dependenţa de jocuri. Sunt mulţi factori care pot contribui la aceasta, printre care factori ereditari sau de anturaj. Diagnosticul problemei presupune să fim atenţi la semne că cineva a scăpat de sub control. Semne posibile că acest lucru s-a întâmplat sunt:

* Cheltuirea mai multor bani pe jocuri decât îşi poate permite
* Probleme în relaţiile personale cauzate de jocuri de noroc
* Jucatul intervine în calea serviciului
* Incapacitatea de a diminua cheltuielile sau de a se opri din jucat
* Petrecerea a din ce în ce mai mult timp la jocuri
* Încercarea de a ascunde jucatul de toată lumea
* Furtul sau comiterea de infracţiuni pentru a juca
* Încercarea de a se împrumuta pentru a plăti datorii la jocuri de noroc


Cum putem ajuta o persoană care a dat în patima jocurilor de noroc

Dacă credeţi că cineva apropriat are probleme serioase legate de jocurile de noroc, sunt moduri în care puteţi cere ajutor. Însă, cel mai important lucru pe care îl puteţi face este să îl sfătuiţi să ceară ajutor specializat. Noi vă putem ajuta să găsiţi ajutor pentru o persoană apropiată dacă ne daţi un telefon la numerele de telefon +40 336 113 372
+40 755 103 992. Este important de ţinut minte că, chiar dacă problemele unei persoane au scăpat de sub control până în punctul în care doriţi să facă o schimbare, cel care trebuie să o facă este acea . Putem să vă oferim ajutorul şi să găsim un specialist pentru dumneavoastră, dar trebuie ca persoana respectivă să-şi dorească o schimbare.